Om Icewaves

Tom med sin surfskate

Jag heter Tom och min passion för surfskate fick mig att skapa Icewaves - Nordic Surfskate & Freeskates.

Mitt intresse för brädsport började med skateboard i tonåren, som jag sen fortsatte med när jag var tjugo. Men surfskate upptäckte jag i en surfbutik i Sagres, Portugal. Jag tyckte det var häftigt med kombinationen av skateboard och surfing, så jag köpte omedelbart en surfskate för nybörjare (en Decathlon Carve 540) när jag återvände till Stockholm.

Det bästa med surfskate enligt mig är att det är så mångsidigt – man kan ha kul på platt mark (t.ex åka och handla i mataffären) eller i en bowl i en skatepark.

Jag åker just nu på en SmoothStar 34″ Filipe Toledo #77. Samtidigt är jag helt förälskad i de koreanska Grasp-truckarna! Jag tycker också om att experimentera med olika setups, inklusive att montera surfskate-truckar på min Pennyboard-kopia.

Surfskate var dock relativt okänt i Norden när jag började. Det fanns en Facebook-grupp för Surfskate i Sverige, men ingen för min hemstad, så jag startade Surfskate Stockholm.

Det var svårt att få tag i de bästa surfskate-produkterna hemma, och jag ville också få kontakt med det globala surfskate-communityt. Detta ledde mig till att starta Icewaves.

Med Icewaves vill jag fokusera på innovativa uppfinnare och varumärken som driver utvecklingen av surfskate. Jag vill hjälpa dem att bygga upp sitt varumärke och hitta en publik. Genom att göra det hoppas jag kunna bidra till tillväxten av surfskate i Norden och utanför.

Varje gång jag kliver på min surfskate så ger det mig så mycket glädje och energi! Och genom Icewaves hoppas jag kunna dela denna passion med andra.